Bilgi Deposu
Dijital belge imzalamada yeni nesil deneyim için Arkİmza en iyi seçim!
Bu yazımızda e-İmza satın alma sürecine kısaca göz atıyor ve kısa zamanda güvenli e-İmza alma yöntemini açıklıyoruz.
2023 yılı elektronik imza teknolojisinin gelişimini hızla sürdürdüğü, kullanıcıların yeni uygulama ve araçlarla tanıştığı bir yıl oldu.
Günümüzün hızlı tempolu dijital dünyasında, her şeyin daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde gerçekleşmesini istemez miydiniz? İster iş dünyasında olun ister günlük hayatta, e-İmza ile tanışmanızın zamanı geldi. Gelin, Arkİmza'nın nasıl hayatınızı kolaylaştırdığını ve size sunduğu deneyimi birlikte keşfedelim.
Bugün, bundan yaklaşık 20 yıl evvel aklımıza bile gelmeyecek teknolojileri günlük yaşamımızın bir parçası olarak kullanıyoruz.
Akıllı telefonlar, akıllı saatler, tabletler ve çok daha fazlası hayatımızı adeta asiste ediyor.
Bürokratik süreçlerde düşünüldüğünde belgeler, dosyalar, imzalar akla geliyor değil mi? Bir işlemin yasal geçerliliğinin olması için bunlar neredeyse olmazsa olmaz gibi görünüyor. Elektronik imza almak için de bürokratik ve yorucu bir süreç takip etmeniz gerekiyor mu? e-İmza için gerekli belgeler hangileri, başvuru nasıl yapılacak? Bu yazımızda detaylarıyla ele alıyoruz.
Elektronik imza kullanımının en karışık yanlarından biri aktivasyon aşaması. Kişisel bilgilerin doğrulanması ve resmi olarak kişiyi temsil eden bir e-İmza sertifikasının oluşturulması için aktivasyon işlemini doğru yapmak büyük bir öneme sahip.
e-İmza taklit edilemezlik özelliği ile yasal belge imzalama işlemlerinde son derece güvenli bir alan yaratıyor. Teknolojiyi taklit edilemez ve güvenli yapan yönlerinden biri yalnızca PIN kodu kullanılarak imza atmaya olanak tanıyor olması. e-İmza tokenı kullanıcının eline geçtiğinde kişi kimlik bilgilerini kullanarak aktivasyon işlemi, daha sonra da e-İmza PIN belirleme işlemi yapıyor. Kodu kimseyle paylaşmadığı sürece de elektronik imzanın başka biri tarafından kullanılma ihtimali ortadan kalkıyor.
2008 yılında erişime açılan e-Devlet kapısı, vatandaşlara pek çok konuda hizmet sunuyor. Sosyal güvenlik, adli işlemler, vergi işlemleri gibi farklı alanlarda e-Devlet sistemini kolayca kullanmak mümkün. Tamamen kişisel veriler ile erişim sağlanan sistemde e-İmza işlemleri de yapılabiliyor.
Hayalindeki okulu başarıyla bitirip profesyonel hayata adım atmak üzere yola çıkanları yeni bir macera bekliyor. Yeni iş için yapılacak başvurular, görüşmeler, gerekli materyallerin edinilmesi derken yeni mezunların uğraşması gerekenler listesi uzayıp gidiyor. İş hayatının başlaması demek aynı zamanda uzmanlığa dair imza yetkisinin de edinilmesi anlamına geliyor.
e-İmza, belgelerin elektronik ortamda bilgisayar ya da telefon üzerinden imzalanmasını sağlayan bir teknoloji. Yasal altyapılar ile farklı belge türleri elektronik imza ile imzalanabiliyor. Kullananlar e-İmzanın konforu ve pratikliğini yakından tanıyor. Ancak henüz e-İmza kullanmaya başlamayan ve konuyla ilgili kafasında soru işaretleri olanlar için durum pek net sayılmaz.
e-İmza güvenliğini sağlamak için yaygın uygulama yalnızca kişinin bileceği bir PIN kodunun kullanılması. Kullanıcı belgeyi imzalarken ya da elektronik imzasını herhangi bir kimlik doğrulama işleminde kullanırken şahsi parolasını girip işlemini tamamlıyor.
Dijital ortamda farklı uzantılara sahip pek çok belge üretiliyor. Microsoft Office uygulamaları, Google Drive, One Drive, jPEG ve hatta XML uzantılı belgeler bunlardan yalnızca bazıları. Peki, imza atma işlemi için her defasında tek bir belge formatını mı kullanmak gerekiyor? Tek tip belge formatının imzalanması demek dokümanların hazırlanması kadar dönüştürülmesi için de zaman harcanması anlamına geliyor.
e-İmza, teknolojinin vazgeçilmez araçlarından biri haline geldi. Dijital ortamda kolayca belge imzalamayı sağlayan bu araç sayesinde bireysel ve kurumsal süreçleri artık çok daha pratik şekilde yönetmek mümkün. “e-İmza nedir?” sorusunun yanıtı ise oldukça basit; e-İmza güvenli dijital kodlarla ile elde edilen kişiye özel bir dijital belge imzalama teknolojisi.
Bu yazımızda “e-İmza nedir?” sorusunu yanıtlıyor ve konuyla ilgili bilmeniz gereken her şeyi sizin için bir araya getiriyoruz.
Gelin, elektronik imza nasıl kullanılır, e-İmza faydaları nelerdir, gibi tüm soruların yanıtlarını birlikte bulalım!
Peki, gerçek senaryoda elektronik imza almak bu kadar kolay mı? Yoksa bazı uygulamalar, hız ve konfor unsurlarını göz ardı mı ediyor? Hızlı ve konforlu işlem güvenlik riski doğuruyor mu? Bu yazımızda e-İmza satın alma sürecine kısaca göz atıyor ve kısa zamanda güvenli e-İmza alma yöntemini açıklıyoruz.
2023 yılı elektronik imza teknolojisinin gelişimini hızla sürdürdüğü, kullanıcıların yeni uygulama ve araçlarla tanıştığı bir yıl oldu. Hem Türkiye hem dünyada konu ile ilgili pek çok yeni ürün piyasaya sürüldü.